Renew & Refurbish - Obnovljena oprema

Kaj ponuja program Renew & Refurbish, obnovljena oprema, neprodane zaloge?

Pri Belbledu trdno in z zaupanjem stojimo za svojim prodajnim programom Refurbished, ki se z nižjimi cenami kosa z enakovrednimi izdelki iz redne prodaje.

Tehnologija napreduje zelo hitro, včasih še prehitro, zato lahko trgovec v takih primerih ostane z neprodano zalogo v skladišču, medtem ko ima na policah že novo pošiljko. Zaradi dobrega sodelovanja trgovcev in proizvajalcev se neprodana zaloga vrne do proizvajalca, ki jo temeljito pregleda in jo kot obnovljeno (refurbished) ponudi naprej po novih, nižjih odprodajanih cenah.

Občasno se zgodi, da se na trgu določeni izdelki v masovni proizvodnji ne prodajo dovolj hitro, kot je bilo predvideno. V takih primerih govorimo o višku proizvodnje, ki pa se je proizvajalec želi hitro znebiti, zato se tako blago ponudi kot obnovljeno (refurbished), saj se lahko zaradi nižje cene hitro proda.

Pri proizvodnji lahko vedno pride do določenega odstotka nepredvidljivih napak v elektroniki. Ko je izdelek prodan, stranka hitro ugotovi, da je v okvari (zaslon, matična plošča, RAM, grafična kartica). Stranka prenosnik vrne pod okriljem dogovora DOA (dead on arrival), nakar se izdelek zamenja z delujočim, blago v okvari pa se vrne proizvajalcu. V kontrolnih sobah blago temeljito pregledajo, odpravijo napako z novim delom in celoten prenosnik ponovno preizkusijo, tako da dosežejo njegovo brezhibno stanje. Izdelek, denimo prenosnik, se prepakira in proda kot obnovljen (refurbished) po novi, nižji ceni.

V programu Refurbished je torej oprema, ki je po kakovosti enaka kot izdelki iz redne prodaje, saj za njo stoji proizvajalec sam. Vsi izdelki iz tega programa imajo pri Belbledu 12-mesečno garancijo proizvajalca z možnostjo podaljšanja na 36 mesecev. Potrošni material (baterija in napajalni kabel) ima garancijo 6 mesecev.Daljši rok garancije na potrošni material velja le, če proizvajalec določa drugače.​

Zakaj bi se odločili za izdelke iz programa Refurbished?

Z nakupom izdelka iz programa Refurbished boste prihranili denar. Pri Belbledu skrbimo, da s takšnim nakupom prihranite vse do 30 % zneska izdelka iz redne prodaje.

Skrbimo za okolje! Vsi izdelki iz programa Refurbished pridejo v eko embalažah, ki so 100-% reciklirane in brez strupenih barvil, plastik in drugih dodatkov. Prav tako se bolj splača odpraviti napako izdelkov kot pa jih poslati na uničenje.